Maailmancupin finaaliin valmistautuva Urmas Raag tulee Ainoon taistelemaan voitosta

Urmas Raag ja Rein Pill ovat ensi viikonlopun kansainvälisen Aino Mastersin mielenkiintoisimmat ratsastajat. Virolaiset jatkavat nimittäin kisakiertuettaan Järvenpään Ainosta Pariisiin maailmancupin finaaliin. Aino Masters toimii finaalissa kilpailevien Raagin ja Pillin viimeistelykisana. Kokenut Pill lähtee uransa kolmanteen maailmancupin finaaliin. Vuosi sitten Omahassa hän sijoittui A Brokilla 26. tilalle. Nyt ratsukko nähdään Ainon areenalla.

Ensimmäistä kertaa maailmancupin finaaliin matkaava Raag tuo Ainoon molemmat huippuratsunsa Ibelle van de Grote Haartin ja Carloksen. 53-vuotiaalle Raagille Keski-Euroopan pohjoisen liigan voitto ja finaalipaikka täydensivät aiemmin asetetut tavoitteet parhaimmalla mahdollisella tavalla.

-Viime vuonna astein tavoitteeksi Göteborgin EM-kisat ja menestyksen maailmancupin liigassa. Molemmat tavoitteeni täyttyivät, viime kesänä EM-kisoissa Ibelle van de Grote Haartilla kilpaillut Raag kertoo.

Nyt katse on tiukasti huhtikuun kovatasoisessa viiden tähden finaalissa, joka kokoaa Pariisiin maailman parhaat ratsukot.

-Kaikki on tällä hetkellä hyvin. Minulle on iso juttu, että hevoseni pystyvät suorittamaan tällä tasolla hyvällä menestyksellä. Molemmat hevoset ovat verdiläisiä ja pystyvät hyppäämään isoja luokkia. Ibelle on tamma, joka keskittyy radalla hyvin, vaikka on muuten hyvälle kisahevoselle tyypilliseen tapaan vähän omaperäinen. Carlos on orina välillä vähän keskittymätön, mutta voi hypätä mitä tahansa.

Hevoset ovat olleet Raagilla jo vuosia ja molemmat ovat osittain suomalaisomistuksessa. Carlos on Hanna Nikanderin ja Raagin yhteisomistuksessa ja Ibellen omistajiin kuuluvat Mikko Aartio ja Sven Sois.

Aino Mastersin laadukkaat olosuhteet, kuten hyvä pohja ja areena, houkuttelivat Raagin Järvenpäähän ensimmäistä kertaa. Myös sunnuntain Mercedes-Benz Grand Prix´n lähes 25 000 euron palkintopotti miellyttää.

-Kyllä minä lähden voitosta taistelemaan, mutta eihän mikään ole varmaa. Pariisissa hypätään ensimmäisenä päivänä aikaratsastusluokka, ja olenkin harjoitellut hevosillani aikaratsastusta, Raag kertoo.

Muutkin naapurimaan ratsastajat ovat kiinnostuneet Aino Mastersin kisoista. Ilmoittautuneiden joukossa on yhteensä 13 virolaista, 2 liettualaista ja 1 latvialainen. 36 suomalaisratsastajan joukossa ovat maamme kärkinimet, kuten Susanna Granroth, Janna Jensen, Venla Keränen ja Emma Tallberg.

Aino Mastersin kahden tähden kansainväliset kilpailut alkavat perjantaina 23.3. klo 10. Lauantaina hypätään mm. jännittävä korkeushyppykilpailu Masters. Viikonlopun pääluokassa Mercedes-Benz Grand Prix´ssa on jaossa lähes 25 000 euroa ja maailmanlistapisteitä. Se alkaa sunnuntaina 25.3. klo 15. Perjantaina yleisöllä on kilpailuihin vapaa sisäänpääsy, lauantaina ja sunnuntaina liput maksavat 15 € aikuisille ja 10 € lapsille.

Osallistujat 23.-25.3.                Masterlista CSI2*, ilmoittautuneet / 17.3.2018
Masterlista CSIYH1, ilmoittautuneet / 17.3.2018

OHJELMA CSI2* 23.-25.3.
Perjantaina 23.3. klo 10 alkaen
Lauantaina 24.3. klo 10 alkaen
Sunnuntaina 25.3. klo 9 alkaen.
Mercedes-Benz Grand Prix klo 15 alkaen.
Katso ohjelmatiedot täältä.

Kilpailun kotisivut: https://ainomasters.fi/
Järjestäjä: http://www.ratsastuskeskusaino.fi/
Livelähetys osoitteessa http://haven.fi/live/

YHTEYSTIEDOT
Kilpailunjohtaja Erkki Siltala, erkki@ratsastuskeskusaino.fi
Kilpailusihteeri Erja Heinämäki, 040-5087486, erja@ratsastuskeskusaino.fi
OSOITE
Ratsastuskeskus Aino, Puimalanpolku 6, 04400 Järvenpää.
LEHDISTÖ
Lehdistölle on ilmainen parkkipaikka. Viihtyisästä Ravintola Maneesista löytyy lehdistön työskentelytila (wifi-yhteys).
LIPUT
23.-25.3. kahden tähden kilpailuun täältä Eventio.

Lisätietoa

Kilpailun tiedottaja Kati Hurme-Leikkonen, p. 040-5144753, khl.tiedotus@gmail.com
www.ratsastuskeskusaino.fi

 

Kuva: Sonja Holma