Mercedes-Benz Aino Masters lauantai

 

Manuel Vasconcelos E Sousa Ainon illan kylmäpäisin

Lauantain kansainvälisen pääluokan, Special Masters presented by Mercedes-Benz, ykkönen oli portugalilainen Manuel Vasconcelos E Sousa hevosella Eldorado W. Yleisö seurasi herkeämättä jännittävää masters-kilpailua, jossa esteet nousivat kierros toisensa jälkeen korkeammiksi ja leveämmiksi. Yksi toisensa jälkeen ratsukot putosivat pelistä pudotuksen myötä ja lopulta jäljellä olivat vain Vasconcelos E Sousa, virolainen Linda Randpere hevosella Gardento Prova ja Venla Keränen kyvykäällä Clairella.

Keränen sai kaksi pudotusta neljännellä kierroksella, ja voitosta taistelivat enää ulkomaalaisratsukot. Molemmat hyppäsivät myös viidennen radan virheittä, mutta siinä vaiheessa Randpere päätti tyytyä kakkostilaan ja keskeytti kilpailun. Näin Suomessa asuva Vasconcelos E Sousa kuittasi uransa ensimmäisen masters-luokan voiton nimiinsä. Masters on korkeushyppykilpailu, jossa jokainen ratsastaja radalle tullessaan valitsee yhden korotettavan esteen. Vain virheettömällä suorituksella pääsee mukaan seuraavalle kierrokselle.

Sunnuntaina Ainossa kilpaillaan 26 000 euron kansainvälinen pääluokka Mercedes-Benz Grand Prix 145-150 cm korkeudella. Luokassa jaetaan myös arvokkaita maailmanlistapisteitä. Luokan ensimmäinen ratsukko starttaa kello 15.00.

 

 

Majlen Fazer teki kansallisella tasolla hattutempun

Radoille upean comebackin tehnyt Majlen Fazer ratsasti lauantaina viikonloppunsa kolmanteen kansalliseen voittoon hevosella Abalia SMH. Estekorkeus oli 120 cm ja luokassa ratsastettiin aikaa vastaan. Muut voitot tulivat 110-115 cm tasolla.

 

 

 

Stella Hagelstam kaksoisvoittoon W-Profile Grand Prix´ssa

Kouluratsastuksen W-Profile Grand Prix vapaaohjelmassa otti kaksoisvoiton Stella Hagelstam hevosilla Pin Rock’s Foxfire Blitz (68.74 prosenttia) ja Hagels Amazing Shine (68.50) ja kolmanneksi sijoittuivat Mia von Schantz – Zalzatime (66.44).

-Päivä meni juuri niin kuin pitikin. Koska järjestäjä oli laittanut niin hyvät palkintorahat, piti ottaa ohjat käteen ja ratsastaa kunnolla, Hagelstam hymyili.

Nuori kouluratsastaja Susanna Therman voitti Evidensia Dressage Future Cupin finaali. Tulos vapaaohjelmassa Dragonheartin kanssa oli hieno 73.17 prosenttia. Toiseksi nousi kotkalainen poniratsukko Jenni Silventoinen (70.21) ja kolmanneksi nuori ratsastaja Ella Paloheimo Wolle Wolkensteinilla (69.65). Evidensia Dressage Future Cup presented by Unikulma -sarja on avoin poniratsukoille, junioreille ja nuorille ratsastajille.

 

Kaikki tulokset löytyvät Equipe Onlinesta.

 

 

Teksti: Kati Hurme-Leikkonen

Kuvat: Heidi Lammi