Mercedes-Benz Aino Masters viikonlopun huipennus

 

Janna Jensenin ”punainen paholainen” venyi Ainon Mercedes-Benz Grand Prix -voittoon

Somerolainen Janna Jensen ratsasti tyylikkään ja nopeimman nollaradan kansainvälisen Aino Mastersin pääluokassa Järvenpäässä. Ratsuna oli temperamenttinen ja pippurinen tamma Blue Lady, joka ylittää ratsastajansa odotukset kerta toisensa jälkeen. Nyt ratsukko nappasi nimiinsä kahden tähden kansainvälisen 145-150 cm Mercedes-Benz Grand Prix -voiton, yli 6.000 euron palkinnon ja maailmanlistapisteitä.

– Tamma on kovapäinen ja luonteeltaan ”pieni punainen paholainen”. Sillä on vahvat omat mielipiteet, ja sen kanssa kannattaa neuvotella, ei käskeä, Jensen toteaa ratsustaan.

Viimeisenä viidestä toiselle kierrokselle lähtenyt Jensen alitti lähes puolella sekunnilla siihen asti kärjessä olleen nuoren Johanna Talvion ja Chelsean ajan. Selkävaivoista kärsinyt ja pitkään kilparadoilta sivussa ollut Talvio teki GP-luokassa kaksi tasapainoista ja varmaa nollarataa. Kolmanneksi sijoittui menestyksekkäästi nelipäiväisissä Masters-kilpailuissa hypännyt virolainen Tiit Kivisild ja Henrietta.

– Pääasia tänään oli, että palkintojenjaossa soi oikea kansallishymni, Jensen sanoikin pilke silmäkulmassa.

Saksalainen ratamestari Marco Behrens oli tyytyväinen lopputulokseen.
-Uusijoiden määrä oli juuri sopiva. Harvemmin käytetty nelossarja ei tuottanut ongelmia. Rakensin sen säästämään tilaa muita tehtäviä varten, halliolosuhteissa kun ollaan.

Kullo Kender ykkönen Medium Tourin finaalissa

Virolaisten menestyksellinen viikonloppu jatkui sunnuntaina 140-tasolla. Medium Tour Final presented by Avant uusintaan tiensä selvitti 40 startanneesta ratsukosta vain viisi. Heistä vain Kullo Kender ratsasti Artaksella nollaradan sekä perusradalla että uusinnassa. Hyvän suomalaisvastuksen uusinnassa virolaiselle Kenderille antoivat Sanna Backlund – Lennox ja Susanna Granroth – Leopoldo.

Petra Heikkinen 6-vuotiaalla Q and Q Z:lla finaalin voittajaksi

Petra Heikkinen ratsasti hevosellaan Q and Q Dk Z voittoon nuorten hevosten 130-tason Youngster Tour Final presented by Asianajotoimisto Fennolaw finaalissa. Kovan vastuksen antoi toiseksi sijoittunut Elena Hietanen Genius-hevosellaan. Lauantai-illan Mastersin voittaja Manuel Vasconcelos E Sousa jatkoi menestyksellistä kisaviikonloppuaan ja sijoittui luokassa kolmanneksi.

Kevään 2018 kansainvälinen huipputapahtuma

Seuraavan kerran Ratsastuskeskus Ainossa kilpaillaan kansainvälisellä tasolla ensi keväänä 22.-25. maaliskuuta. Kilpailussa on yli 20 luokkaa aina kansallisista 100 cm luokista kansainväliseen 150 cm GP-luokkaan.

 

 

Teksti: Kati Hurme-Leikkonen

Kiitos kuvista  Heidi Lammi!