Viides Aino Masters starttaamassa

5. Mercedes-Benz Aino Masters CSI2* 28.-31.3. Järvenpäässä
Niin Backlund, Bottas kuin Kender ja Rycroftkin Ainon vetonauloja

Kevään kansainvälinen huippuviikonloppu, esteratsastuksen Mercedes-Benz Aino Masters, käynnistyy torstaina Järvenpäässä. Ratsastuskeskus Ainossa kilpailevat niin Viron ehdoton kärki kuin vahvassa vireessä olevat suomalaishuiput. Kisan sunnuntaisen pääluokan Mercedes-Benz Grand Prix´n palkintosumma on 25 000 euroa.

Viron Kullo Kender voitti juuri maailmancupin Itä-Euroopan liigan ja valmistautuu Ainossa uransa ensimmäiseen maailmancupin finaaliin. Järvenpäässä kisaavat myös viime vuoden maailmancupin finalistit, Urmas Raag ja Rein Pill.

Sanna Backlund on aloittanut kevätkauden vahvasti. Hän sijoittui helmikuussa Norjan Lilleströmissä kolmen tähden Grand Prix´ssa ja voitti 140-luokan. Valmennettava Emilia Bottas starttaa Ainossa toista kertaa kansainvälisellä tasolla, samaan aikaan kun puoliso Valtteri hakee Mercedes-tallissa kauden toista F1-voittoa Bahrainin Grand Prix´ssa.

-Osallistun kahdella hevosellani Ainon kv-kisaan. Ajatuksena olisi hypätä pientä linjaa. Kiva saada kokemusta kv-kisoista itselle ja hevosille tutussa ympäristössä. Hienoa, että Suomessa järjestetään nämä kilpailut, Bottas toteaa.

Viime syksyistä Mercedes-Benz GP-voittoa puolustavalla Emma Tallbergilla on hyvä mahdollisuus jo kolmanteen GP-voittoon kotiyleisön edessä. Tallbergin viime kausi päättyi näyttävästi kansainvälisen 140 cm aikaratsastusluokan voittoon Helsinki Horse Show´ssa. Missä vireessä ratsukko on tämän kauden avauksessa?

Kanadalainen ratamestari Joey Rycroft tuo Järvenpäähän mielenkiintoisia kevättuulia Atlantin toiselta puolelta. Häntä avustaa kansainvälinen ratamestarimme Johanna Mikkola.

-Työskentelin aiemmin Joeyn kanssa Dublinissa, Irlannissa. Hän on rakentanut paljon Spruce Meadowsin kansainvälisessä ratsastuskeskuksessa Kanadassa, Mikkola kertoo.

Sunnuntain GP-radan viimeistely ja vaativuustason määrittäminen hioutuu ratamestarikaksikolta ensimmäisten kisapäivien tulosten perusteella. Kisat käynnistyvät torstaina kansallisilla ja kansainvälisillä luokilla ja jatkuvat aina sunnuntai-iltapäivään asti. Mukana on lisäksi nuorten hevosten luokkia, jossa tulevat kansainväliset nelijalkaiset tähdet ottavat mittaa toisistaan. Yleisöllä on vapaa sisäänpääsy kilpailuihin. Tervetuloa nauttimaan jännittävästä huippu-urheilusta ihastuttavaan Ainoon!

OSALLISTUJAT
Kansainväliset ratsastajat – Masterlista CSI2*
Nuoret hevoset – Masterlista CSIYH1*

AIKATAULU (muutokset mahdollisia)

YHTEYSTIEDOT
Kilpailujohtaja Erkki Siltala, erkki@ratsastuskeskusaino.fi
Kilpailusihteeri Erja Heinämäki, 040-5087486, erja@ratsastuskeskusaino.fi
Median tiedustelut Kati Hurme, p. 040-5144753, khl.tiedotus@gmail.com

Kilpailun kotisivut: https://ainomasters.fi/
Järjestäjä: http://www.ratsastuskeskusaino.fi/

P.S.
Heinäkuussa Nations Cupin osakilpailut sekä koulu- että esteratsastuksessa

Ratsastuskeskus Aino järjestää 4.-7. heinäkuuta kansainväliset Nations Cupin osakilpailut sekä koulu- että esteratsastuksessa. Kouluratsastuksessa kisataan ensimmäistä kertaa vaativalla neljän tähden tasolla. Järvenpää on yksi kansainvälisen ratsastajainliiton kahdeksasta osakilpailusta mm. Aachenin, Hicksteadin ja Falsterbon rinnalla. Esteratsastuksen osakilpailu kuuluu Euroopan kakkosdivisioonaan ja hypätään kahden tähden tasolla.

Jo 110-vuotinen arvostettu ja perinteinen maajoukkuekilpailu Nations Cup tarjoaa kilpailijoille erinomaisen mahdollisuuden saavuttaa Tokion olympialaisiin vaadittava tulosraja ja kansainvälisiä rankingpisteitä. Erittäin harvoin yleisö pääsee nauttimaan molempien olympialajien Nations Cupeista samalla areenalla samana viikonloppuna!

Lisätietoa Nations Cup -sarjoista: https://inside.fei.org/fei/events/fei-nations-cup-series

Kati Hurme